06-46617455
info@servis.nl

Hefbrug keuring en onderhoud

Keuring en onderhoud door een gecertificeerde monteur
Visuele inspectie van de hefbrug op slijtage, beschadigingen en losse onderdelen
Controle van hydraulische systemen op lekkages en goede werking
Kalibratie van de hefbrug voor nauwkeurige hoogte- en gewichtsmetingen
Documentatie bijwerken met details van de uitgevoerde keuring en onderhoudstaken
Onderhoud en keuring van alle merken, onder andere: Cormach, Mondolfo, Koni, Rotary en Hunter

Actief in héél Nederland

Ervaren Installateurs

Vertrouwd door 850+ garages en APK keuringsplaatsen

Vakbekwame monteurs

Hefbrug keuring en onderhoud?

Als het gaat om het keuren en onderhouden van hefbruggen, ben je als werkgever verantwoordelijk voor de veiligheid van je personeel. Jaarlijks moet je hefsystemen laten keuren volgens de normen zoals vastgelegd in de P159 of de Europese norm NEN EN 1493. Gelukkig staat Servis voor je klaar om deze taak van je over te nemen.

Deze keuringen staan bekend als de APK keuring en de ARBO keuring van hefbruggen. Bij de APK keuring (volgens de NEN EN 1493 norm) eist het RDW dat de keuring wordt uitgevoerd op een hefbrug die is goedgekeurd door een RDW erkend keurmerk, zoals het RAI Vereniging Keurmerk Hefbruggen.

Servis, aangesloten bij dit keurmerk, garandeert kwaliteit en veiligheid door middel van regelmatige controle door onafhankelijke instanties zoals het Liftinstituut.

De ARBO keuring (volgens de P159 norm) is verplicht volgens de Arbowetgeving en draagt bij aan een veilige werkomgeving voor je personeel. Tijdens deze keuring worden verschillende aspecten gecontroleerd, waaronder algemene staat, hydraulische systemen en veiligheidsschakelaars.

Als je hefbrug wordt gekeurd door Servis, kun je erop vertrouwen dat deze voldoet aan alle geldende normen en eisen. Dit garandeert niet alleen een veilige werkplek, maar ook een correct uitgevoerde keuring door opgeleide keurmeesters.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het keuren en onderhouden van hefbruggen. We staan klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat jouw werkplaats altijd veilig en operationeel blijft. Je kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of WhatsApp.

Neem contact op

Hefbrug keuring en onderhoud? Ontvang een snelle en zorgeloze installatie van je garageapparatuur en liften. Is er spoed? Dan zijn wij snel ter plaatse. Wil je gegarandeerd zijn van werkende apparatuur en kundige reparaties? Geniet van de voordelen van jaarlijks onderhoud.
Andere vraag? Neem contact op!

Veel gestelde vragen

Jaarlijks, conform de voorschriften van de Arbowetgeving en eventuele aanvullende eisen van instanties zoals het RDW.

Algemene staat, hydraulische systemen, veiligheidsschakelaars, opstelling en andere relevante punten volgens de geldende normen.

Ja, het keuringsbedrijf moet erkend zijn door instanties zoals het RDW en aangesloten zijn bij keurmerken zoals het RAI Vereniging Keurmerk Hefbruggen.

Als je een ongekeurde hefbrug gebruikt, kan dit naast mogelijke boetes van toezichthoudende instanties ook leiden tot onveilige situaties. Bovendien loop je mogelijk het risico om niet verzekerd te zijn in geval van een ongeluk.

Servis kan reparaties uitvoeren of adviseren over eventuele benodigde reparaties. Veiligheid staat hierbij voorop

Neem contact op